hannamolin

Alla inlägg under december 2012

Av Hanna Molin - 10 december 2012 13:11

Gjort lite julgodis, det blev fudge, cornflakeshavreflarn och seg kola med chokladtäcke.
Hinner nog göra mer innan jul:)

Av Hanna Molin - 10 december 2012 07:49

I soffan, tittat på julkalendern precis, börjar ju bli spännande :)
Vilket Busväder det är ute nu, julbordet igår va okej, men saknar julmusik, dom hade bara behövt ha i en skiva, så man slipper höra vartenda hostning.

Hur mysigt va det inte att tända granen imorse då.. När det fortfarande va mörkt ute..
Bilder från igår kommer senare.

Av Hanna Molin - 9 december 2012 13:13

Bara visa mina fina pelargoner som står i köket som blommar för fullt, dom får stanna kvar till nästa år :)
Sparar även endel i tvättstugan så dom blir så där långa till nästa vår.

Av Hanna Molin - 9 december 2012 12:42

Ska vi på julbord på södra hoka, en fin herrgård med julstämning och hög mysfaktor, det enda tråkiga är isåfall att det är ganska trångt vid maten så det blir en lång kö och stå i innan man satt sig, så blir gärna att man öser på allt på tallriken på en gång så man slipper att stå i kö två gånger, sen är det ju efterrätt, men det är en annan historia ;)

..

Av Hanna Molin - 9 december 2012 12:14

Av Hanna Molin - 9 december 2012 12:10

Står så grön och grann i stugan:)
Hittade dock inte allt pynt, men det behöver inte vara så mycket.

Av Hanna Molin - 8 december 2012 21:59

Haft mormor och morfar över på middag, det blev ju viltgryta med fläskfilé och till efterrätt apelsinmousse med min egna kanelchoklad till, ni ska nu få receptet på viltgrytan på ett ungefär iallafall..


6 port.
2st fläskfile
Kantareller
2st gul lök
1st porteröl
1/2dl soya
2st vitlöksklyftor
1/2 röd chili
4st enbär
1/2dl viltfond
5dl grädde
Ett knippe med persilja samt timjan
Salt & peppar
1 1/2dl rårörda lingon


Bryn fläskfilen i lite smör, krydda av med salt o peppar(peppar på kvarn). Ös därefter på porterölen, tillsätt vitlök, soya, chilin, enbär, viltfond samt 2dl vatten. Låt sjuda 30 minuter. Bryn kantarellerna o löken, Häll sedan ner dem i grytan. Ös i grädden, timjan o persiljan. Koka upp o red av. ( vatten o mjöl). Till sist tillsätter man lingonen. Grytan e klar.


Serveras med råstekt potatis. Skala fast potatis. Skiva dem tunt. Stek dem i smör, salta o peppra, samt lite av timjan.


Smaskig spis



Åh

Av Hanna Molin - 8 december 2012 13:12

Vilken dag:)
Varit och köpt gran men ska klä den först imorgon, det är så fint väder, nu står Roy ute och grillar korv till oss, sen ska vi tända brasan och kura :) ut i snön igen står med på schemat, och ikväll blir det en favoriträtt, viltgryta med fläskfilé. En härlig dag med min familj.

Ovido - Quiz & Flashcards