Direktlänk till inlägg 8 december 2012
Haft mormor och morfar över på middag, det blev ju viltgryta med fläskfilé och till efterrätt apelsinmousse med min egna kanelchoklad till, ni ska nu få receptet på viltgrytan på ett ungefär iallafall..
6 port.
2st fläskfile
Kantareller
2st gul lök
1st porteröl
1/2dl soya
2st vitlöksklyftor
1/2 röd chili
4st enbär
1/2dl viltfond
5dl grädde
Ett knippe med persilja samt timjan
Salt & peppar
1 1/2dl rårörda lingon
Bryn fläskfilen i lite smör, krydda av med salt o peppar(peppar på kvarn). Ös därefter på porterölen, tillsätt vitlök, soya, chilin, enbär, viltfond samt 2dl vatten. Låt sjuda 30 minuter. Bryn kantarellerna o löken, Häll sedan ner dem i grytan. Ös i grädden, timjan o persiljan. Koka upp o red av. ( vatten o mjöl). Till sist tillsätter man lingonen. Grytan e klar.
Serveras med råstekt potatis. Skala fast potatis. Skiva dem tunt. Stek dem i smör, salta o peppra, samt lite av timjan.
Smaskig spis
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|