Direktlänk till inlägg 10 november 2012
Ni vill göra min vita chokladkaka, vilket ni borde;) så behöver ni det här;
Form med löstagbar kant, ugn på 200
200 gr smör el margarin
3 ägg
3dl vetemjöl
3dl socker
2msk vaniljsocker
150 gr vit choklad av fin kvalitet. Jag har Odense.
-----------
Vispa ägg och socker poröst tillsätt vaniljsocker
Smält smör i en gryta, hacka chokladen, större bitar går bra, smält ner chokladen i det varma smöret, tillsätt mjölet, rör om och till sist blanda med äggblandningen, häll i en smord och bröad form, jag brukar krossa cornflakes istället för ströbröd. Blir krispigare kanter då.
In i ugn 10-15 min den ska vara lätt gyllene i färgen, och fortafaramde lös i mitten, sedan in i kylen ca två tim innan servering, strö gärna florsocker över, servera med grädde med hallon i.
NJUT!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
|||||
|